ua en ru

ЄК провела обшуки у медіакомпаніях, які транслюють спортивні змагання

ЄК провела обшуки у медіакомпаніях, які транслюють спортивні змагання Фото: ілюстративне фото (ec.europa.eu)

Компанії підозрюють у порушенні антимонопольних правил та картельній змові

Єврокомісія (ЄК) вчора 10 квітня 2018 року, провела обшуки у кількох медіакомпаніях, які транслюють спортивні змагання. Про це повідомляє DW з посиланням на заяву Єврокомісії.

Так, ЄК провела низку обшуків, разом з тим, не повідомляється у яких саме компаніях.

"Комісія стурбована тим, що компанії можуть порушувати антимонопольні правила ЄС, які забороняють картелі та застосування обмежувальних ділових практик", - повідомили у Єврокомісії.

Разом з тим, після того, як газета The Telegraph повідомила про обшуки й вилучення документів в лондонських офісах медіакомпанії Fox Networks Group, мовник заявив, що співпрацює з владою.

Як зазначається, спортивні медіа мають значний вплив на економіку та організацію спорту, оскільки вартість прав на трансляцію спортивних заходів найвищого рівня може коштувати декількох мільярдів євро. Так, зокрема, BT Sport придбав права на трансляцію футбольних матчів Ліги чемпіонів до 2021 року за 1,35 млрд євро, а телекомпанія Sky придбала права на трансляцію змагань Бундесліги за 3,5 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що центральний офіс автомобільного концерну BMW в Мюнхені обшукали за підозрою у картельній змові німецьких автовиробників.