ua en ru

ЄК оштрафувала Facebook на 110 млн євро за недостовірну інформацію при купівлі WhatsApp

ЄК оштрафувала Facebook на 110 млн євро за недостовірну інформацію при купівлі WhatsApp Фото: ЄК оштрафувала Facebook на 110 млн євро

Постанова ЄС про злиття підприємств зобов'язує компанії надавати правдиву інформацію

Європейська комісія оштрафувала Facebook на 110 мільйонів євро за надання недостовірної інформації під час розслідування комісії щодо купівлі WhatsApp. Про це йдеться в прес-релізі Єврокомісії.

"Сьогоднішнє рішення дає чіткий сигнал компаніям про те, що вони повинні дотримуватися усіх аспектів правил злиття (підприємств, - ред.) ЄС, у тому числі зобов'язання надавати правдиву інформацію. Воно накладає пропорційний і стримуючий штраф на Facebook. Комісія повинна мати можливість ухвалювати рішення про вплив злиття (підприємств - ред.) на конкуренцію з повним знанням точних фактів", - заявила відповідальна за політику у сфері конкуренції комісар Маргрет Вестагер.

Відомо, що постанова ЄС про злиття підприємств зобов'язує компанії під час розслідування надавати правдиву інформацію, яка необхідна для того, щоб комісія могла своєчасно і ефективно проаналізувати злиття і поглинання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄК готова оштрафувати Facebook за "недостовірну інформацію", яку компанія надала під час купівлі додатка WhatsApp.