ua en ru

ЄК схвалила злиття американських United Airlines і Continental Airlines

Європейська комісія (ЄК) дала своє схвалення на злиття американських авіакомпаній United Airlines і Continental Airlines. Відповідна інформація міститься в матеріалах ЄК, передає РБК. Європейський антимонопольний орган за результатами проведеного розслідування ухвалив, що злиття авіакомпаній не перешкоджатиме здоровій конкуренції в Європейській економічній зоні, мовиться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку травня ц.р. стало відомо, що United Airlines і Continental Airlines оголосили про "злиття рівних (компаній) з метою створення глобального авіаперевізника світового класу". Операція буде здійснена шляхом обміну акцій. Акціонери Continental отримають по 1,05 звичайної акції United за кожен свій папір. Існуючі акціонери United в результаті обміну володітимуть приблизно 55% статутного капіталу об'єднаної компанії. Буде утворений холдинг United Continental Holdings, нова авіакомпанія оперуватиме під ім'ям United Airlines, проте збереже логотип Continental.

Річна виручка об'єднаного перевізника по проформі складе 29 млрд дол., на балансі знаходитимуться грошові кошти у розмірі 7,4 млрд дол. United Airlines і Continental Airlines розраховують, що чистий синергетичний ефект від операції складе від 1 млрд до 1,2 млрд дол. в рік - до 2013 р.

Злиття отримало одноголосне схвалення рад директорів обох компаній. United і Continental чекають, що операція буде закрита в IV кварталі 2010 р.

За оцінками преси, об'єднана United Airlines стане найбільшим у світі авіаперевізником. Компанія контролюватиме 6% міжнародного ринку авіаперевезень і більше 20% внутрішнього ринку США.