ua en ru

ЄІБ виділить 450 млн євро для покращення доріг в Україні

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить 450 млн євро для покращення якості доріг в Україні. Про це повідомляє прес-служба ЄІБ. Це найбільша інвестиція в рамках Східного партнерства.

Гроші ЄІБ підуть на покращення якості приблизно 350 км. п'яти відрізків шосе, що йдуть з Києва, які є важливими європейськими коридорами у межах Trans-Еuropean Transport Network. Проект фінансується також Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР). Роботи проходитимуть на відрізках доріг Дрезден - Катовіце - Львів - Київ і Москва - Київ - Одеса, вони пройдуть у дві фази, їх виконає державна служба автомобільних доріг України "Укравтодор".

Віце-президент ЄІБ Єва Срейбер заявила: "Даний проект є вельми значущим для подальшого розвитку економічного співробітництва між Європейським союзом і країнами Східного партнерства. Він покращить провідні транспортні канали України, що пов'язують країну з країнами-членами ЄС, а також Білоруссю і Росією. Це також хороший приклад співпраці з ЄБРР - фінансовою інституцією, яка є нашим партнером - у виконанні проекту, дуже важливого і для України, і для ЄС".

Це вже другий кредит ЄІБ на покращення якості доріг в Україні. Попередній кредит розміром 200 млн євро пішов на покращення дороги М-06, що пов'язує Київ з Угорщиною, Словаччиною і Польщею.