ua en ru

ЄІБ і Фонд східного партнерства нададуть Україні 16,4 млн євро на енергоефективність

ЄІБ і Фонд східного партнерства нададуть Україні 16,4 млн євро на енергоефективність Фото: Європейський інвестиційний банк (фото з відкритих джерел)

Відповідну угоду підписано сьогодні, 7 березня

Європейський інвестиційний банк і Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P) підписали угоду про надання Україні 16,4 млн євро на підвищення енергоефективності. Підписання угоди відбулося сьогодні в Представництві ЄС в Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перша угода - це угода за проектом вищої освіти в Україні. Ця допомога буде використана для навчальних закладів, будуть модернізовані фасади, вентиляційні системи, опалення та освітлення. Ця допомога надається у формі гранту на суму 10 млн євро, більша частина фінансування. Всього було виділено близько 120 млн євро. Друга угода - це модернізація систем теплопостачання в місті Кривий Ріг... Ми вважаємо, що робота на муніципальному рівні має вирішальне значення для підтримки реформ в Україні", - сказав перед підписанням документів віце-президент ЄІБ Вазиль Худак, додавши, що перша програма розрахована на сім університетів України.

При цьому, загальна сума виділених Україні грантів, за словами менеджера Фонду східноєвропейського партнерства Андерса Лунда, становить 16,4 млн євро.

"Угоди, які ми підписуємо сьогодні - гранти на суму 16,4 млн євро", - зазначив Лунд.

Нагадаємо, уряд Норвегії та інших скандинавських країн додатково виділить майже 3,8 млн євро на фінансування нових проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності соціальних об'єктів, розташованих у постраждалих від конфлікту східних регіонах України.