ua en ru

Скандинавські країни виділять 3,8 млн євро на підвищення енергоефективності на Донбасі

Скандинавські країни виділять 3,8 млн євро на підвищення енергоефективності на Донбасі Фото: Вадим Черниш (nato.int)

Проект фонду NIU передбачає реконструкцію громадських будівель для зменшення енерговитрат

Уряд Норвегії та інших скандинавських країн додатково виділить майже 3,8 млн євро на фінансування нових проектів, спрямованих на підвищення енергоефективності соціальних об'єктів, розташованих у постраждалих від конфлікту східних регіонах України. Про це повідомляє прес-служба міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб

"Ми вдячні норвезькому уряду за додаткову допомогу для вирішення проблем енергоефективності у східних регіонах, що постраждали в результаті конфлікту. Зменшення енергоспоживання не тільки позитивний крок в плані економії енергоресурсів і загального прогресивного підходу, але мінімізує негативний вплив на навколишнє середовище", - переконаний глава міністерства Вадим Черниш.

Зазначимо, що проект фонду Nordic Energy Efficiency and Humanitarian Support Initiative for Ukraine (NIU) передбачає реконструкцію громадських будівель для зменшення енерговитрат на забезпечення їх опалення, освітлення та гарячого водопостачання, а також впровадження світлодіодного вуличного освітлення.

Нагадаємо, наприкінці січня повідомлялося, що на гуманітарну допомогу населенню України, яке постраждало в результаті військових дій на Донбасі, Италия виділить 2 млн євро.