ua en ru

У Єгипті за день винесли 152 вироки протестувальникам за участь в мітингах

У Єгипті за день винесли 152 вироки протестувальникам за участь в мітингах Фото: в Єгипті винесли 152 вироки учасникам минулих 25 квітня в Каїрі акцій протесту

Поліція затримала понад 1200 осіб

В Єгипті винесли 152 вироки учасникам минулих 25 квітня в Каїрі акцій протесту проти передачі двох островів у Червоному морі під юрисдикцію Саудівської Аравії. Про це повідомляє Associated Press.

Справи щодо 152 засуджених стосуються подій 25 квітня, коли поліція стримувала заплановані акції протесту.

Зазначено, що поліція затримала понад 1200 осіб. Тим не менш, близько 300 були передані в суд за порушення закону про протести.

У суботу єгипетський суд визнав винним і засудив 51 людину до двох років ув'язнення за участь в акціях протесту.

Крім того, ще більше 45 демонстрантів залишаються на лаві підсудних. Адвокати вже заявили про намір подати апеляцію. Вони вважають, що вина засуджених "не доведена".

Повідомляється, що 79 затриманих були оштрафовані на 10 тис. доларів.

Під час аналогічних протестів проти передачі островів 15 квітня органи правопорядку затримали понад 100 осіб. Більшість з них було пізніше відпущено на свободу без пред'явлення звинувачень.

Нагадаємо, в Єгипті в понеділок, 25 квітня, пройшли протести проти передачі єгипетським президентом островів Тиран і Санафир в Червоному морі Саудівській Аравії, які закінчилися сутичками між протестуючими і поліцією.