ua en ru

Єгипетський парламент вимагає вислати ізраїльського посла і припинити поставки газу до Ізраїлю

Єгипетський парламент на засіданні в понеділок, 12 березня, висловив вимагу вислати посла Ізраїлю з Каїра, а також відкликати з Тель-Авіва єгипетського дипломата в знак протесту проти "розв'язаної Ізраїлем агресії" проти палестинців в секторі Газа, передає BBC.

Парламент також зажадав в максимально короткі терміни припинити поставки газу до Ізраїлю.

Наприкінці засідання голова Народних зборів (нижньої палати єгипетського парламенту) Мухаммед аль-Кататні доручив парламентській комісії зі зв'язків з урядом країни взяти під особливий контроль виконання Кабміном цих вимог.

Нагадаємо, останні кілька днів палестинські терористи атакують ракетами міста на півдні Ізраїлю. Сьогодні кілька ракет вибухнули в житлових кварталах, є постраждалі. Всього було випущено більше 100 ракет.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху вважає, що за ракетними обстраламі стоїть Іран.

Нагадаємо, в Єгипті йде становлення нових органів державної влади. Судячи за підсумками виборів в нижню і верхню палати парламенту, Єгипет має всі шанси втратити статус світської держави. Після трьохетапного голосування понад 60% місць у Законодавчих зборах дісталося ісламістам, в першу чергу політичному крилу "Братів мусульман", а також ісламським консерваторам - салафітам. На виборах до верхньої палати парламенту Єгипту - Ради Шури - ісламістські партії завоювали майже 85% місць.