ua en ru

Єгипет заблокував сайт HRW після повідомлення про катування

Єгипет заблокував сайт HRW після повідомлення про катування Фото: Єгипет

Берлін розкритикував блокування владою Єгипту сайту

Єгипетська влада заблокувала сайт міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch (HRW) після повідомлення про катування. Про це повідомляє DW.

Разом з тим уповноважена уряду Німеччини по захисту прав людини Бербель Кофлер розкритикувала зростання кількості заблокованих в Єгипті сайтів міжнародних організацій та незалежних ЗМІ. Вона вважає, що такі дії спрямовані на те, щоб "змусити замовкнути" правозахисників.

Так, за даними міжнародних неурядових організацій, в Єгипті заблокували 424 інтернет-сайти. У повідомленні правозахисників з HRW говорилося про те, що з часу повалення президента Мохаммеда Мурсі в Єгипті були арештовані щонайменше 60 тисяч чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що єгипетські служби безпеки викрадали і катували сотні людей у минулому році в ході кампанії із залякування опозиції і боротьби з незгодними.

Серед тих, хто піддався залякуванням - студенти, політичні активісти, демонстранти - деяким з яких було не більше 14 років. Всі вони зникли без сліду, йдеться в доповіді правозахисників.