ua en ru

Єгипет визнав провал міжнародних переговорів з врегулювання ситуації в країні

Єгипет визнав провал міжнародних переговорів з врегулювання ситуації в країні. Про це повідомила сьогодні прес-служба тимчасової президентської адміністрації, поклавши відповідальність за зрив переговорів і "можливі наслідки невдачі переговорного процесу" на організацію "Брати-мусульмани", передає Reuters.

"Міжнародні спроби врегулювати обстановку в Єгипті почалися більше 10 днів тому і завершилися сьогодні. Провал переговорів і можливі наслідки цієї невдачі лежать на плечах "Братів-мусульман", - йдеться в повідомленні адміністрації тимчасового Президента Єгипту.

Після офіційного оголошення єгипетською владою про завершення переговорів Каїр покинув американський дипломат, який брав участь в них. Як повідомили в каїрському аеропорту, літак заступника держсекретаря США Вільяма Бернса вже вилетів до США.

Поряд з Бернс в переговорах з урядом Єгипту та представниками "Братів-мусульман" також брали участь дипломати Європейського союзу, Катару та Об'єднаних Арабських Еміратів.

Напередодні повідомлялося, що два впливових американських сенатора-республіканця - Джон Маккейн, який брав участь у виборах Президента США в 2008р., і Ліндсі Грем - прибули до Єгипту для переговорів з конфліктуючими сторонами. Політики сподівалися закріпити зусилля попередніх переговірників з Євросоюзу, що обговорювали ситуацію в країні як з прихильниками поваленого президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі, так і з тимчасовим урядом.

В даний час в Єгипті тривають сутички прихильників і противників колишнього Президента країни Мурсі, який був позбавлений влади 3 липня 2013 р. в результаті ультиматуму військових.