ua en ru

Єгипет планує додати Україну і Румунію в список затверджених постачальників пшениці

Єгипет планує додати Україна і Румунію в список затверджених постачальників пшениці. Про це заявив заступник голови державного Головного управління з поставок товарів Єгипту Номані Номані, передає Bloomberg.
За словами Номані, Єгипет хоче диверсифікувати джерела поставок.
"Ми до цих пір вивчаємо можливість додавання румунських та українських постачальників у наш список", - заявив Номані. - "Це буде залежати від декількох факторів, включаючи якість сільськогосподарських культур та їх експортні можливості, особливо в довгостроковій перспективі".
Номані повідомив, що 18-22 липня відвідає Росію в складі делегації для зустрічі з урядовцями та приватними трейдерами зерна для дискусій про нормативні акти з перевезень пшениці.
Він зазначив, що коли Росія припинила експорт зерна в середині серпня 2010 р., Єгипет виключив її зі списку дозволених постачальників для імпорту пшениці і почав закупівлі в інших країнах, включаючи Францію та США.
"Ми хочемо, щоб переконатися, що те, що сталося в серпні, більше не повториться", - підкреслив Номані.
Єгипет, з населенням близько 80 млн осіб, - один з найбільших імпортерів пшениці, з щорічним обсягом закупівель в 5-6 млн тонн.
Нагадаємо, за словами першого віце-прем'єра, міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва, Україні в поточному маркетинговому році може експортувати близько 9 млн тонн пшениці.