ua en ru

Єгипет скасував надзвичайний стан

Влада Єгипту скасувала сьогодні комендантську годину і надзвичайний стан у країні - на два дні раніше запланованого терміну, передає Associated Press.

Влада Єгипту скасувала сьогодні комендантську годину і надзвичайний стан у країні - на два дні раніше запланованого терміну, передає Associated Press.

Раніше передбачалося, що дане рішення буде ухвалено 14 листопада ц.р., проте рішенням суду термін був перенесений на 12 листопада.

Суд пояснив своє рішення тим, що комендантська година і надзвичайний стан були введені в країні 14 серпня ц.р., проте рішення про їх продовження на два місяці було ухвалене 12 вересня ц.р. Таким чином, вирішив суд, закінчитися вони повинні 12 листопада ц.р.

Представник Кабінету міністрів Єгипту повідомив, що уряд не оскаржуватиме рішення суду, проте чекає надходження документа письмово. Як скоро він буде представлений, поки невідомо.

Комендантська година і надзвичайне положення були введені в Єгипті незабаром після державного перевороту, в ході якого військовими при масовій підтримці населення був повалений Президент країни Мохаммед Мурсі, що проводив ісламістську політику.

Зазначимо, МЗС України рекомендує утриматися від поїздок до Єгипту. "У зв'язку загостренням політичної ситуації і можливими протистояннями в Єгипті МЗС України рекомендує утриматися від поїздок у Єгипет... Всім громадянам, які перебувають на території Єгипту, не рекомендується відпочивати за межами готелів, брати участь в акціях протестів, брати участь в суперечках на політичні, релігійні та гендерні теми з місцевими жителями", - заявив представник МЗС Євген Перебийніс.

При цьому слід уникати "скупчень людей, відвідування великих міст". За словами Перебийноса, у разі виникнення проблем громадяни України в терміновому порядку повинні звертатися до консульських установ, телефонувати на "гарячу лінію" МЗС.