ua en ru

Єфремов: Опозиція не прийняла пропозицію внести зміни до Конституції до 15 квітня

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що на переговорах парламентська більшість пропонувала опозиції підготувати і проголосувати за нову Конституцію України 15 квітня 2014 р

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що на переговорах парламентська більшість пропонувала опозиції підготувати і проголосувати за нову Конституцію України 15 квітня 2014 р, проте опозиція не підтримала цю пропозицію. Про це Єфремов заявив сьогодні на брифінгу у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні півдня ми намагалися вести переговори з представниками опозиційних фракцій... Лідери опозиції кажуть, що їм потрібно повернути Конституцію 2004 р., повернутися до парламентської республіки", - повідомив Єфремов.

За його словами, опозиція запропонувала прийняти політичний акт про повернення до формату Конституції 2004 р. Однак, на думку Єфремова, це порушує правові норми, адже Верховна Рада не має права скасовувати рішення Конституційного суду України.

"Якщо ми на це підемо, то повернемося до того дрімучому часу, коли можна було все... Ми запропонували: якщо ви хочете швидко внести зміни в Конституцію, то давайте створимо комісію, максимум за два місяці вона напрацює пропозиції, щоб до 15 квітня внести ці пропозиції до парламенту і проголосувати", - заявив Єфремов.

Однак, за його словами, опозиція не прийняла ці пропозиції.

"Зараз в 17:00 консультації будуть продовжені. Можливо, ми прийдемо до якогось рішення питання. Але те, що відбувається сьогодні в переговорному процесі, конструктивним назвати не можна", - підкреслив лідер фракції ПР.