ua en ru

Єфремов не виключає, що Кабмін внесе проект держбюджету-2013 в ВР вже на цьому тижні

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що чинний парламент зможе прийняти бюджет-2013, якщо Кабмін подасть документи вже в середу. Про це він заявив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, поки в парламенті немає проекту бюджету на 2013 рік. Чим більше Кабінет міністрів затягує подачу проекту бюджету в парламент, тим більша ймовірність, що ююджет на 2013 рік буде приймати парламент уже нового скликання", - заявив він.
За його словами, сьогодні уряд працює над уточненням макроекономічних показників, враховуючи кризові явища: "Якщо теоретично уряд передасть проект бюджету на 2013 рік до парламенту в середу, то теоретично ми зможемо його прийняти до розгляду в четвер .. А на наступному пленарному тижні у нас є шанс його прийняти".

У свою чергу, спікер ВР Володимир Литвин вважає, що закон про держбюджет на 2013 р. повинен прийматися діючим складом парламенту. "Нинішня ВР повинна була б працювати і йдучи повинна була б продемонструвати принциповість у плані прийняття держбюджету. Повинен сказати, що цю тему я обговорював з Президентом, говорив із прем'єром, тому що розраховувати на те, що новообраний парламент дуже швидко ухвалить бюджет ... мені здається це ілюзія", - заявив Литвин.

Він упевнений, що новий парламент, в якому буде знаходитися велика кількість опозиційних депутатів, у разі ухвалення бюджету будуть його розглядати згідно з регламентом у всіх трьох читаннях, а на сьогоднішній день цей документ необхідно прийняти в більш стислі терміни.

Читайте також: Доопрацьований проект бюджету-2013 буде в грудні приймати новий парламент України, - Тігіпко.