ua en ru

Ефект від дерегуляції в ІТ-секторі України складе близько 6 млрд грн, - Шимків

Економічний ефект від дерегуляції в ІТ-секторі України складе близько 6 млрд грн, корупційна складова скоротиться на 3 млрд грн.

Економічний ефект від дерегуляції в ІТ-секторі України складе близько 6 млрд грн, корупційна складова скоротиться на 3 млрд грн. Про це повідомила прес-служба Президента України з посиланням на заступника глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа.

Як зазначається, дерегуляція в галузі інформаційних технологій спрямована на інтеграцію українського ІТ-сектору в світовий ринок.

Загальний економічний ефект для ВВП України від реалізації дерегуляційних ініціатив складе близько 68 млрд грн, скорочення корупції - близько 64 млрд грн.

Як повідомляється, концепція з 800 дерегуляційних ініціатив у загальноекономічному вимірі торкається скорочення перевірок, ліцензій, дозволів, регламентів, сертифікатів, приписів і навіть ліквідації цілих підрозділів і державних регулюючих установ. Зокрема, передбачається скорочення органів, що мають функції контролю - з 79 до 32.