ua en ru

ЄБРР надасть "Нафтогазу" до 200 млн дол. кредиту на модернізацію газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород"

ЄБРР надасть "Нафтогазу" до 200 млн дол. кредиту на модернізацію газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород"
Європейський банк реконструкції та розвитку виділить "Нафтогазу" до 200 млн дол. кредиту на проект з модернізації газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород".

Європейський банк реконструкції та розвитку виділить "Нафтогазу" до 200 млн дол. кредиту на проект з модернізації газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород". Про це йдеться на сайті ЄБРР.

"Проект включає заміну чотирьох секцій газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород", які потребують ремонту, а також модернізації газокомпресорної станції "Ромни". Газопровід "Уренгой - Помари - Ужгород" є ключовою частиною української газотранспортної системи забезпечення поставок газу з Росії в Європу і реверсних поставок газу в Україну з країн Європейського Союзу. Це частина проекту термінового оновлення і модернізації, в рамках якого Україна ініціювала ремонт трьох ділянок трубопроводу і потребує підтримки ЄБРР та ЄІБ для фінансування решти секцій і компресорів", - йдеться в описі проекту.

Проект буде реалізований оператором газотранспортної системи України ПАТ "Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України".

Загальна вартість проекту складає 600 млн дол., з яких 200 млн дол. кредиту надасть ЄБРР, а ще 400 млн дол. профінансують міжнародні валютно-кредитні і фінансові організації.

Виділення коштів заплановано на 10 грудня 2014 р.

Нагадаємо, в 2012 р. в Міненерго заявляли, що ЄБРР не буде кредитувати модернізацію газопроводу Уренгой - Ужгород до реформи "Нафтогазу".

З 10 вересня 2014 р. в Україні набув чинності закон про реформу газотранспортної системи.