ua en ru

ЄБРР виділить Луганську 20 млн євро на поліпшення системи централізованого теплопостачання міста

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить Луганську 20 млн євро на поліпшення системи централізованого теплопостачання міста. Про це повідомляє прес-служба банку.

"ЄБРР надасть кредит на суму до 20 млн євро Луганському міському комунальному підприємству "Теплокомуненерго" під гарантію міста Луганська, який буде супроводжуватися інвестиційним грантовим фінансуванням на суму до 5 млн євро від Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P), найбільшим донором якого є ЄС", - йдеться в повідомленні банку.

Дані кошти будуть використані для підвищення енергоефективності, скорочення втрат енергоресурсів, зменшення споживання газу та електроенергії, а також підвищення якості послуг централізованого теплопостачання майже 250 тис. луганчан у майже 90 тис. домогосподарств.

З коштів кредиту буде профінансована установка 300 індивідуальних теплопунктів та виведення з експлуатації 15 застарілих котелень у підвалах будинків. Крім цього, проект включає в себе заміну застарілих малих і середніх котлів новими газовими котлами, модернізацію 50 котелень, заміну близько 30 км труб тепломереж ізольованими трубами, а також встановлення системи моніторингу та диспетчерського управління.