ua en ru

ЄБРР виділив "Українським аграрним інвестиціям" кредит 13 млн дол

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає кредитну лінію на поповнення оборотного капіталу в розмірі 13 млн дол. компанії "Українські аграрні інвестиції" (УАІ), яка експлуатує понад 70 господарств, розташованих в північній і західній Україні.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає кредитну лінію на поповнення оборотного капіталу в розмірі 13 млн дол. компанії "Українські аграрні інвестиції" (УАІ), яка експлуатує понад 70 господарств, розташованих в північній і західній Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЄБРР.

Кредит є першим проектом в рамках нової корпоративної кредитної лінії банку в розмірі 150 млн євро, яка призначена для підтримки нинішніх клієнтів ЄБРР в країні.

"Надаючи підтримку цього проекту, ЄБРР вкладає додаткові кошти в одну з найбільш важливих і перспективних галузей української економіки, що допоможе підприємствам агробізнесу у вирішенні питань ліквідності і оборотного капіталу, а також відновлення довіри ринку та готовності до виконання інших проектів в країні в майбутньому", - йдеться в повідомленні.

УАІ успішно співпрацює з ЄБРР з 2010 р. Кредитні кошти дозволять компанії в повній мірі забезпечити сезонний оборотний капітал, необхідний для збору врожаю на 175 тис. га, в той час коли можливості фінансування в Україні значно скоротилися.

Проект входить у загальний план оперативного реагування ЄБРР в Україні, спрямований на підтримку реального сектору вітчизняної економіки. ЄБРР розраховує вкладати приблизно 1 млрд в рік, а з лютого 2014 р. по даний час річний рівень інвестицій перевищив 400 млн.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. На 1 травня 2014 р. банк виділив 8,4 млрд євро (11,5 млрд дол.) в рамках 327 проектів.