ua en ru

ЄБРР затвердив нову п'ятирічну стратегію щодо України

ЄБРР затвердив нову п'ятирічну стратегію щодо України Фото: ЄБРР (saee.gov.ua)

Нова стратегія ЄБРР: приватизація, енергетична безпека та ефективність, фінансовий сектор, торгівля та інфраструктура

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) затвердила нову стратегію для України, в якій визначені пріоритети діяльності банку в країні на наступні п’ять років. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ЄБРР в Україні.

Як зазначається в повідомленні, нова середньострокова стратегія замінює собою пакети кризового реагування, які реалізовувалися в Україні з 2014 року з урахуванням волатильності її політичного та макроекономічного середовища.

У новій стратегії для України визначені операційні та стратегічні пріоритети ЄБРР: приватизація, комерціалізація та краще управління у державному секторі; енергетична безпека та енергоефективність; зміцнення банківського сектору та розвиток ринків капіталу.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку має намір до 2018 року реалізувати в Україні 25-30 нових інвестиційних проектів.

Відзначимо, ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 році банк узяв на себе сукупні зобов'язання щодо надання майже 12,1 млрд євро в рамках близько 400 проектів.