ua en ru

ЄБРР погіршив прогноз падіння ВВП України до 11,5% на 2015

ЄБРР погіршив прогноз падіння ВВП України до 11,5% на 2015 Фото: ЄБРР

У наступному році банк прогнозує 2% зростання замість 3%, анонсованих раніше

Європейський банк розвитку і реконструкції (ЄБРР) погіршив прогноз падіння ВВП України з 9% до 11,5% в 2015 р. Інформацію про це банк опублікував в оновленому прогнозі.

За оновленими даними банку, погіршений також прогноз розвитку економіки країни на 2016 р. - 2% зростання ВВП замість раніше прогнозованих 3%.

Згідно з даними банку, рецесія в Україні поглибилася в I і II кварталах 2015 р. ВВП країни зменшився на 17,2% і 14,6%, відповідно, порівняно з аналогічними періодами минулого року. "Існує обережна надія, що економіка досягла дна в середині 2015, і обсяги виробництва стабілізуються в другій половині року в умовах місцевих і регіональних ризиків, які залишаються суттєвими. Програма МВФ в цілому виконується", - йдеться у звіті.

В оновленому прогнозі ЄБРР також зазначає, що економіки України, Білорусі та Молдови піддаються негативному впливу регіональних трендів в економічній сфері та сфері безпеки, а також індивідуальних факторів, що діють у цих країнах.

Нагадаємо, раніше ЄБРР повідомляв про те, що розглядає можливість видачі кредиту на 20 млн доларів "Українським аграрним інвестиціям".