ua en ru

ЄБРР вважає створення сприятливого бізнес-клімату однією з найбільш пріоритетних задач України

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) вважає створення більш сприятливого бізнес-клімату однією з найбільш пріоритетних задач України. Про це говориться в повідомленні банку.

"Необхідна реформа судової системи, яка забезпечить справедливість процедур врегулювання господарських спорів, а також деполітизація господарських судів. Уряд має забезпечити ефективну реалізацію прийнятих в останні роки різноманітних заходів, спрямованих на підвищення ефективності управління та зменшення корупції", - відзначає ЄБРР.

Банк також підкреслює, що необхідно реалізувати оголошені реформи в газовому секторі.
"Тарифи на газ для населення необхідно підвищити до рівня, порівнянного з цінами імпорту, а відповідні енергетичні субсидії слід монетизувати. Слід завершити реорганізацію національного газового монополіста (НАК "Нафтогаз України") за функціональною ознакою і забезпечити прозорість звітності сформованих в результаті цієї реорганізації компаній. Реалізація цих реформ дозволить ЄБРР та іншим міжнародним фінансовим організаціям розглядати можливість фінансування модернізації газотранспортної системи", - говориться в повідомленні.

Читайте також: Україна в рейтингу Doing Business-2013 злетіла на 15 позицій - до 137 місця.