ua en ru

ЄБРР розробив для України низку нових проектів в муніципальній сфері, - Я.Фішер

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розробив для України значну кількість нових проектів в муніципальній сфері, проте деякі норми нової редакції Бюджетного кодексу не дозволяють органам місцевого самоврядування брати позики під свої гарантії. Про це заявив віце-президент ЄБРР Ян Фішер у четвер під час зустрічі з головою ВР Володимиром Литвином, повідомляє прес-служба парламенту.

У свою чергою, голова Верховної Ради сказав, що доручить профільному парламентському комітету вивчити це питання і внести відповідні пропозиції, а також проведе консультації з урядом. «Далеко не завжди органи місцевої влади розуміють відповідальність за те, що позики мають бути ефективно використані, та що їх необхідно повертати», - зауважив він.

В.Литвин і Я.Фішер висловили переконання, що взаємоприйнятне рішення буде знайдено.

Голова ВР також сказав, що Україна й надалі зацікавлена у фінансовій підтримці банком інвестиційних проектів, зокрема, пов´язаних з підготовкою до проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

В.Литвин зазначив, що Україна високо цінує діяльність банку як розпорядника Чорнобильського фонду «Укриття», і звернувся до віце-президента ЄБРР з проханням сприяти у виділенні коштів для завершення будівництва нового «саркофагу».
Своєю чергою, Я.Фішер висловив сподівання, що після відповідної підготовчої роботи, яка нині триває у банку, керівництво ЄБРР виступить з пропозицією щодо надання необхідних коштів.