ua en ru

ЄБРР розмістив перші євробонди для фінансування проектів у сфері охорони здоров'я

ЄБРР розмістив перші євробонди для фінансування проектів у сфері охорони здоров'я Фото: Європейський банк реконструкції та розвитку (saee.gov.ua)

Сума розміщення склала 317 млн польських злотих

Європейський банк реконструкції і розвитку розмістив перші облігації для фінансування проектів банку в сфері охорони здоров'я. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.

Як повідомляється, доходи від випуску сьогоднішніх бондів будуть використані для фінансування таких проектів банку, як будівництво або розширення медичних центрів, а також поліпшення доступу до фармацевтичних продуктів і підвищення їх стандартів.

З 2010 року Банк випускає "зелені" облігації і мікрофінансові облігації, орієнтуючись на інвесторів з особливим упором на соціально відповідальні інвестиції. Вся така видача узгоджується з принципами "Зелена облігація" і "Соціальна облігація", які ЄБРР повністю підтримує в якості члена виконавчого комітету і активного учасника кількох відповідних робочих груп.

Емісія за 317 млн польських злотих була викуплена компанією Dai-ichi Life Insurance – одним з найбільших японських страховиків життя.

Випуск купона становить 3,01%, термін погашення - 13 березня 2028 року і буде котируватися на регульованому ринку Люксембурзькій фондовій біржі. Він також буде відображатися на Люксембурзькій зеленої біржі (LGX), яка є першою такою платформою, виключно присвяченій зеленим, соціальним і стійким цінних паперів, і яка забезпечує найвищий рівень прозорості, вимагаючи від емітентів дотримання передової практики ринку.

Згідно з оцінкою трьох провідних рейтингових агентств, ЄБРР має потрійний рейтинг зі стабільним прогнозом, а в 2017 році в рамках програми запозичень і короткострокового фінансування в 2017 році було випущено цінних паперів на 9,2 млрд євро.

Нова емісія для здоров'я була створена з урахуванням важливості сектору охорони здоров'я, у тому числі медичних та фармацевтичних постачальників, у країнах операцій ЄБРР на трьох континентах Європи, Азії і Африки.

Наприклад, ЄБРР надав підтримку приватній лікарні Чорногорії Codra у фінансуванні нового пологового будинку в листопаді 2013 року. Банк також надавав підтримку за моделлю державно-приватного партнерства для будівництва нового кампуса охорони здоров'я в Адані, Туреччина, в 2017 році.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку стурбований успішним і швидким розміщенням Україною єврооблігацій на 3 млрд доларів.

Банк вважає, що влада використає виручені від розміщення кошти у передвиборних компаніях.