ua en ru

ЄБРР стурбований розміщенням Україною євробондів

ЄБРР стурбований розміщенням Україною євробондів Фото: ЄБРР стурбований розміщенням українських євробондів (flickr.com ebrd)

Банк вважає, що це загальмує реформи в країні

Європейський банк реконструкції і розвитку стурбований успішним і швидким розміщенням Україною єврооблігацій на 3 млрд доларів. Про це заявив керуючий директор ЄБРР по Східній Європі й Кавказу Френсіс Маліж на Ukrainian financial forum 2017 в Одесі, передає FinClub.

"Мене турбує дуже успішне розміщення єврооблігацій", - заявив Маліж.

Він пояснив, що успішне розміщення євробондів зручно у першу чергу владі, оскільки не тільки надає їй ресурси для зосередження на передвиборній гонці, але й дає можливість "приспати пильність населення" вчасним початком опалювального сезону. В результаті, увага влади буде зосереджена не на реформах, а на передвибочій агітації, а реформи будуть відкладені до наступних виборів.

При цьому, Маліж зазначив, що за останні три роки Україна зробила величезний крок вперед щодо реформ.

"За три роки було зроблено багато того, що вважалося неможливим. Наприклад, коли я приїхав три роки тому в Україну як представник ЄБРР, ми не думали, що можна вирішити проблему націоналізації ПриватБанку. Але це сталося. І це не один напрямок, де ми бачимо прогрес", - сказав Френсіс Маліж.

Нагадаємо, раніше ЄБРР висловив жаль стосовно звільнення незалежних членів спостережної ради НАК "Нафтогаз України".