ua en ru

В ЄБРР розповіли, які проблеми заважають діяльності банку в Україні

В ЄБРР розповіли, які проблеми заважають діяльності банку в Україні Фото: в ЄБРР розповіли про проблеми діяльності банку в Україні

Пію сподівається на спрощення двосторонньої співпраці

Віце-президент Європейського банку реконструкції та розвитку Алан Пію звернув увагу на проблеми, що заважають діяльності ЄБРР в Україні, передає прес-служба Верховної Ради України.

Так, спікер українського парламенту Володимир Гройсман та віце-президент ЄБРР сьогодні обговорили питання співпраці та реалізації проектів банку в Україні.

Голова ВР висловив сподівання, що двостороння співпраця буде поглиблюватися.

У свою чергу Пію поінформував, що у 2015 році ЄБРР залучило близько 1 млрд євро на 30 різних проектів в Україні. Він зазначив, що у 2016 році така підтримка України продовжиться, і ЄБРР сподівається на пришвидшення реформ.

Так, віце-президент ЄБРР озвучив проблеми, що заважають діяльності ЄБРР в Україні, серед яких проблеми кредитування малого та середнього бізнесу та посилення вимог до інвестиційних проектів. У зв'язку з цим він висловив сподівання на підтримку Верховної Ради відповідних рішень та спрощення двосторонньої взаємодії.

Нагадаємо, у Європейському банку реконструкції і розвитку розчаровані невдалої приватизацією в Україні, повідомив керуючий директор ЄБРР по Східній Європі і Кавказу Френсіс Маліж.