ua en ru

ЄБРР може взяти участь у приватизації "Ощадбанку" до кінця 2018 року

ЄБРР може взяти участь у приватизації "Ощадбанку" до кінця 2018 року Фото: державний ПАТ "Ощадбанк" (РБК-Україна)

Також МФК розглядає можливість взяти участь у приватизації "Укргазбанку"

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) розглядає можливість взяти участь у приватизації державного "Ощадбанку" вже до кінця 2018 року. Про це заявив президент ЄБРР Сума Чакрабарті, передає "Урядовий портал".

Повідомляється, що міністр фінансів України Олександр Данилюк взяв участь у першому засіданні Національної інвестиційної ради під головуванням президента України Петра Порошенка. У засіданні ради також взяли участь Чакрабарті і виконавчий директор Міжнародної фінансової корпорації (МФК) Стефані фон Фріденбург.

Так, під час свого виступу Чакрабарті зазначив, що ЄБРР розглядає можливість взяти участь у приватизації державного "Ощадбанку" вже до кінця року.

Виконавчий директор МФК у свою чергу підкреслила прогрес у співробітництві України та МФК на шляху реформування державного банківського сектора. Вона також зазначила, що МФК також розглядає можливість взяти участь у приватизації державного "Укргазбанку".

Нагадаємо, голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний заявив, що поступове включення поки ще державного "Ощадбанку" в систему Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) буде відбуватися паралельно з процесом входження до складу його акціонерів ЄБРР.