ua en ru

ЄБРР ухвалив рішення надати ЗАТ "Лугцентрокуз" кредит у розмірі 13 млн дол

ЄБРР ухвалив рішення надати ЗАТ "Лугцентрокуз" кредит з першочерговим правом вимоги на суму до 13 млн дол. для підтримки модернізації та оновлення енергетичної ефективності. Про це говориться в повідомленні банку.
Кредитні кошти будуть використані для поліпшення асортименту продукції ЛЦК, зміцнення його традиційних ринків збуту в Україні та СНД, а також розширення конкурентних позицій у Європі, Північній Америці та Індії.
У результаті проведення аудиту енергетичної ефективності, що фінансується регіональною програмою ЄБРР по енергоефективності для корпоративного сектора, ЛЦК буде здійснювати ряд ініціатив по енергоефективності. Реалізовані в повному обсязі, вони дозволять ЛЦК досягти економії електроенергії в межах 4 тис. МВт.год в рік і природного газу приблизно на 100 тис. ГДж на рік, що призведе до загального зниження рівня викидів парникових газів в обсязі близько 7 тис. тонн еквівалента CO2 на рік. Компанія також буде впроваджувати систему оборотного водопостачання, що дозволить поліпшити її екологічні стандарти.
Нагадаємо, станом на 15 листопада 2011 р. ЄБРР виділив Україні понад 7 млрд євро (9,3 млрд дол.) для фінансування 287 проектів.