ua en ru

ЄБРР надав 65 млн євро для "Укренерго"

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділяє 65 млн євро для українського національного оператора мереж електропередач "Укренерго". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЄБРР.

"Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділяє 65 млн євро для "Укренерго", українського національного оператора мереж електропередач, з метою будівництва 330-кіловольтної підстанції "Західна", а також будівництва двох 330-кВт ліній, які зв'яжуть нову підстанцію з енергосистемою", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що проект дозволить "Укренерго" підвищити надійність постачань електроенергії, покращити енергоефективність, задовольнити зростаючий попит на електроенергію в Києві, а також вирішити проблеми, пов'язані з перебоями в подачі електроенергії і відключеннями в Києві і області.

"Цей проект вирішує питання енергетичної безпеки та сталого енергопостачання для одного з найважливіших регіонів України. Він також прекрасно ілюструє позитивний ефект, який може бути отриманий завдяки прозорим закупівель в державному секторі країни", - заявив перший віце-президент ЄБРР Філ Беннетт.

Нагадаємо, ЄБРР стурбований рішенням НКРЕКП про зниження "зелених" тарифів.