ua en ru

ЄБРР надав 300 млн євро кредитів українським підприємцям в 2016 році

ЄБРР надав 300 млн євро кредитів українським підприємцям в 2016 році Фото: ЄБРР в 2016 видав 300 млн євро кредитів експортерам України (saee.gov.ua)

Кредитними лініями скористалися суб'єкти ЗЕД

Європейський банк реконструкції та розвитку в 2016 році надав 300 млн євро кредитів українським експортерам та імпортерам за програмою торгового фінансування. Про це повідомив старший банкір ЄБРР, директор фінансового департаменту представництва банку в Україні Олександр Павлов, передає УНІАН.

За його словами, в середньому щорічне використання кредитних коштів в Україні становить 1-1,5 млрд євро, що є найбільшим показником у Європі.

"Щорічно Україна знаходиться на першому або на другому місці за обсягом використання. У середньому обсяг використання становить 1-1,5 млрд євро на рік. За минулий рік в Україні було вироблено транзакцій на 300 млн євро, проведені через 230 індивідуальних експортно-імпортних контрактів ", - сказав Павлов.

Він розповів, що сьогодні в Україні функціонує 7 банків - партнерів програми, включаючи "Укрексімбанк" і "Райффайзен Банк Аваль". При цьому кредитна лінія для "Укрексімбанку" становить 270 млн євро.

Крім того, ЄБРР готовий збільшити обсяг фінансування України у разі підвищення попиту на нього

Попов також зазначив, що із-за особливостей банківської системи, багато підприємців не мають доступу до якісних фінансових інструментів, тому змушені використовувати свої обігові кошти для фінансування внешнетрговых рпераций.

Нагадаємо, директор ЄБРР в Україні Шевки Аджунера, ЄБРР прагне збільшити можливості щодо обсягів фінансування української економіки в гривні.