ua en ru

ЄБРР запропонував Кабміну нових незалежних кандидатів до наглядової ради "Нафтогазу"

ЄБРР запропонував Кабміну нових незалежних кандидатів до наглядової ради "Нафтогазу" Фото: глава ЄБРР Сума Чакрабарті (ebrd.com)

Європейський банк передав уряду список кандидатів та чекає відповіді

Європейський банк реконструкції і розвитку передав Кабінету міністрів України список нових незалежних кандидатів до наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив глава ЄБРР Сума Чакрабарті.

"Ми передали уряду перелік можливих кандидатур. Це особи, які, на нашу думку, є зацікавленими і зможуть сформувати нову раду якомога швидше. Ми зараз чекаємо відповіді уряду", - зазначив Чакрабарті.

Крім того, він відзначив необхідність зрозуміти причини відставки незалежних членів наглядової ради. На його думку, колишні члени могли розчаруватися тим, як у компанії приймають рішення.

Нагадаємо, раніше ЄБРР висловив жаль з приводу звільнення незалежних членів наглядової ради Пола Ворвика і Маркуса Річардса.

"ЄБРР з жалем відзначає, що склалася ситуація, в якій у незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", на їхню думку, не залишилося іншого вибору, окрім як піти у відставку", - говорилося в заяві ЄБРР.