ua en ru

ЄБРР відреагував на звільнення незалежних членів спостережної ради "Нафтогазу"

ЄБРР відреагував на звільнення незалежних членів спостережної ради "Нафтогазу" Фото: ЄБРР (saee.gov.ua)

ЄБРР жалкує про звільнення незалежних членів спостережної ради Підлоги Ворвика і Маркуса Річардса

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) жалкує про звільнення незалежних членів наглядової ради Підлоги Ворвика і Маркуса Річардса Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Про це повідомляє Stockworld.

"ЄБРР з жалем відзначає, що склалася ситуація, в якій у незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", на їх думку, не залишилося іншого вибору, окрім як піти у відставку. Ми хочемо подякувати їх за сумлінність, професіоналізм і компетентність, з якими вони включилися в процес трансформації "Нафтогазу". І їм вдалося досягти значних результатів", - повідомляє ЄБРР.

Так, минулого тижня в Києві президент ЄБРР зазначив, що Україна не може собі дозволити подальше зволікання в реалізації реформ.

Повідомляється, що "другий етап трансформації "Нафтогазу" повинен був початися вже давно. Ефективне управління дозволило компанії повернутися до прибутковості і усунути значні можливості для корупції. Тепер прийшов час зібратися і рухатися далі по шляху реформ

Нагадаємо, раніше глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що у разі зупинки реформи НАК "Нафтогаз України", компанія може втратити фінансування з боку Європейського банку реконструкції та розвитку та Світового банку.