ua en ru

ЄБРР підтримує залучення міжнародних організацій у капітал державних українських банків

ЄБРР підтримує залучення міжнародних організацій у капітал державних українських банків Фото: Валерія Гонтарєва

Гонтарєва заявила, що ЄБРР почне роботу в цьому напряму вже найближчим часом

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підтримує залучення міжнародних організацій у капітал державних українських банків. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

В рамках заходів Всесвітнього економічного форуму у Давосі відбулася зустріч президента України Петра Порошенко та голови НБУ Валерії Гонтаревої з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті та віце-президентом ЄБРР Філіпом Беннетом.

Порошенко відзначив, що ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні, та подякував за послідовну потужну підтримку нашої держави.

"Стратегія розвитку державних банків, яку ми розробили спільно з Міністерством фінансів, передбачає залучення міжнародних фінансових організацій до участі в капіталі держбанків для впровадження кращих світових стандартів корпоративного управління та втілення в життя стратегічного розвитку цих банків. ЄБРР цілковито підтримав нашу пропозицію і почне роботу в цьому напряму вже найближчим часом", - сказала Гонтарєва.

Чакрабарті запевнив, що ЄБРР і надалі залишатиметься надійним партером України у проведенні реформ, зокрема в банківській системі.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявляв Україна очікує розширення портфеля проектів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).