ua en ru

ЄБРР підтримує кандидатуру Лавренчука на посаду голови Нацбанку

ЄБРР підтримує кандидатуру Лавренчука на посаду голови Нацбанку Фото: ЄБРР підтримує Лавренчука на посаду голови НБУ

Банк нагадав про важливість призначення голів ДФС і ФДМ

Європейський банк реконструкції і розвитку підтримав кандидатуру Володимира Лавренчука, глави української філії банку Raiffeisen, на посаду глави Національного банку України. Про це повідомляє Reuters.

Банк відзначив, що щорічно "закачував" в Україну 1 млн євро з моменту анексії Криму, але у зв'язку з останніми подіями, банк змушений був попередити, що деякі реформи в країні знаходяться на межі зриву.

Керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи Франсіс Маліж заявив, що міжнародне співтовариство продовжує схвально ставитися до проведених в Україні реформ і ратує за те, щоб досягнуті результати були збережені.

"У цьому контексті, за умови підтвердження, слід вітати призначення Володимира Лавренчука на заміну голови НБУ, яка залишає свій пост", - заявив він.

Крім того, Маліж підкреслив важливість якнайшвидшого призначення голів Державної фіскальної служби і Фонду державного майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова правління "Райффайзен банку Аваль" Володимир Лавренчук погодився очолити Національний банк України.