ua en ru

ЄБРР визначиться з вибором компанії, яка будуватиме Бескидський тонель, до кінця 2010 року

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) визначиться з вибором компанії, яка будуватиме Бескидський тонель, до кінця 2010 р. Про це журналістам повідомив старший банкір відділу транспорту ЄБРР Марк Магалецький, передає кореспондент РБК-Україна.
"Зараз закінчується повторний тендер. Сподіваємося, що до кінця року процедура завершиться. Заявки вже прийняті. Зараз іде оцінка", - заявив експерт.
Він уточнив, що на тендерних умовах не планується закуповувати необхідну техніку, а лише вибрати компанію, яка буде будувати сам тонель та комунікації для нього.

Нагадаємо, раніше у 2009 р. М.Магалецький заявляв, що тендер на будівництво Бескидського тонелю завершиться до кінця 2009 р. Він нагадав, що в 2004 р. ЄБРР ухвалив рішення про видачу кредиту "Укрзалізниці" в розмірі 120 млн дол. на вказані цілі, а також на закупівлю нових колійних машин. За словами М.Магалецького, приблизно дві третини цих коштів уже були використані на закупівлю колійних машин. "Тендер проводиться в дві стадії, зараз проводиться фінальна", - сказав тоді представник ЄБРР.