ua en ru

ЄБРР має намір вкласти 15 млн євро в модернізацію водопроводу і каналізації Ялти

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) планує вкласти в модернізацію водопроводу і каналізації Ялти 15 млн євро. Про це повідомив глава Ради міністрів Автономної республіки Крим Василь Джарти на прес-конференції в Сімферополі 17 травня, передає кореспондент РБК-Україна.

За інформацією кримського прем'єра, засоби надходитимуть протягом трьох років. "ЄБРР вкладе в даний проект 15 млн євро впродовж трьох років. Більша частина коштів надійде протягом перших півтора років", - сказав голова Ради міністрів АРК. За його словами, близько чотирьох років тому проект був заморожений і керівники ЄБРР "вже втратили віру, що реконструкцію вдасться довести до кінця". "Але ми реанімували проект. В кінці червня або початку липня ми підпишемо з ЄБРР договір, всі необхідні документи вже готові", - сказав В.Джарти.

Як зазначив глава кримського уряду, найближчим часом з ЄБРР буде підписаний договір. В.Джарти додав, що всі необхідні документи вже підготовлено. За його словами, керівництвом АРК має намір запропонувати ЄБРР також взяти участь в реалізації інших кримських проектів.

Нагадаємо, минулого тижня голова Ради міністрів Криму Василь Джарти в ході дводенної поїздки в Европу зустрівся в Лондоні з віце-президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Яном Фішером. ЄБРР ухвалив рішення відновити перервану модернізацію водопровідної і каналізаційної системи Ялти. Банк також виразив намір розглянути інші пропозиції керівництва Криму про співпрацю. Треба сказати, що раніше розмір кредиту ЄБРР в рамках проекту модернізації Ялтинського водоканалу складав 10 млн євро.