ua en ru

ЄБРР має намір інвестувати в Україну близько 1 мільярда євро в 2016

ЄБРР має намір інвестувати в Україну близько 1 мільярда євро в 2016 Фото: Сума Чакрабарті анонсував інвестиції в Україну

Але за умови наявності реформ

Європейський банк реконструкції і розвитку має намір інвестувати в українську економіку близько 1 мільярда євро в 2016 році. Про це президент ЄБРР Сума Чакрабарті розповів "Голосу Америки".

"У цілому ми плануємо і в цьому році інвестувати близько мільярда - хоча у нас немає чітко встановленої цифри, але при наявності реформ.", - наголосив Чакрабарті.

Він також нагадав, що ЄБРР давно співпрацює з Україною.

"У нас були вдалі проекти, але країна не проводила системних змін. На початку 2013 року ми прийняли рішення, що так далі тривати не може. Але після Майдану ми вирішили підтримати реформаторів дуже високим рівнем інвестицій. Україна стала нашим найбільшим ринком після Туреччини: 1 млрд 200 млн євро в 2014 році і 1 млрд євро в 2015", - пригадав глава ЄБРР.

"У 2014 році багато компаній постраждали від рецесії. Ми вирішили надати їм робочий капітал, щоб вони просто продовжували працювати, не закрилися", - додав Чакрабарті.


Він також зауважив, що вважає прогресом закриття банків в Україні, їхню консолідацію та рекапіталізацію.

Президент ЄБРР також звернув увагу на умови співпраці установи з Україною.

"Той тип кредитування, який ми намагаємося робити в Україні, - кредит з умовою реформування", - сказав Чакрабарті.

Крім того, за його словами, програма з фінансування енергоефективності в житловому секторі України має допомогти рухатися до стандартів енергозбереження, які існують у Західній Європі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄБРР надасть Україні 75 млн євро у рамках програми підтримки енергоефективної модернізації житла "IQ Energy".