ua en ru

ЄБРР розпочинає програму венчурних інвестицій для технологічних компаній на 100 млн євро

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розпочинає реалізацію нової програми венчурних інвестицій для компаній, які ведуть діяльність у технологічних секторах і знаходяться на ранніх етапах розвитку. Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.
Для реалізації програми банк виділяє кошти в обсязі 100 млн євро і створює окрему групу фахівців, консультативний комітет за участю незалежних експертів, а також процедуру затвердження проектів.
"Програма венчурних інвестицій банку обсягом 100 млн євро призначена заповнити цей дефіцит фінансування. В рамках програми на умовах співфінансування з іншими інвесторами будуть надаватися кошти інноваційним технологічним компаніям в країнах операцій банку. Мета програми - служити каталізатором інвестиційних процесів і сприяти розвитку екосистеми венчурного капіталу в нашому регіоні", - зазначив перший віце-президент ЄБРР Варел Фрімен.
"Використовуючи знання країн, де банк інвестує, ЄБРР може сприяти встановленню контактів і співробітництва між глобальними венчурними інвесторами та місцевими швидкозростаючими компаніями. Наразі в цьому регіоні дуже мало венчурних інвестиційних фондів, тому існує значний потенціал розвитку цього виду фінансування, не кажучи вже про створення нових робочих місць, економічне зростання, інновації та податкові надходження в результаті комерціалізації цих молодих технологічних компаній", - зазначив керуючий директор ЄБРР з питань промисловості, торгівлі та агробізнесу Алан Пійю.
Нова програма ЄБРР буде орієнтована на інноваційні та швидкозростаючі малі та середні компанії в секторах розробки програмного забезпечення та інтернет-послуг, виробництва напівпровідників і матеріалів, зв'язку, мобільних рішень, медіа-продуктів і чистих технологій. Банк планує інвестувати кошти в 10-20 компаній в регіоні протягом наступних чотирьох років, по можливості спільно з провідними місцевими та міжнародними венчурними інвесторами.