ua en ru

ЄБРР може вкладати 500 млн євро щорічно в енергетичні проекти в Україні, - Р.Пуліті

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може вкладати 500 млн євро щорічно в енергетичні проекти в Україні. Про це під час другої щорічної конференції Інституту Адама Сміта "Український енергетичний форум" заявив керуючий директор з енергетики ЄБРР Рікардо Пуліті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я виконав невеликі розрахунки і припускаю що ми могли б профінансувати проекти в нафтогазовій галузі України в обсязі 500 млн євро в рік. Для цього нам потрібні відповідні умови. Ми не хотіли б зіштовхнутися з труднощами які були раніше, особливо з часом, який потрібно втрачати на вирішення найпростіших питань з держорганами", - сказав Р.Пуліті.

Він зазначив, що 1/3 коштів ЄБРР може входячи в акціонерний капітал компаній, а 2/3 коштів можуть направлятися у формі довгострокових кредитів компаніям

При цьому ЄБРР не буде вкладати гроші в геологорозвідувальні роботи. Корпоративні позики банк готовий надавати на 7-10 років. Р.Пуліті відзначив, що ЄБРР у середньому приймає участь в акціонерному капіталі компаній 5-7 років.

Також, за його словами, банк цікавить кредитування компаній, які займаються бурінням транспортуванням нафти і газу, і готовий забезпечувати екологічну безпеку постачань нафти Чорним морем.