ua en ru

ЄБРР готовий інвестувати 9 млрд євро щорічно протягом шести років в розвиток країн Центральної та Східної Європи.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий інвестувати 9 млрд євро щорічно протягом шести років в розвиток країн Центральної та Східної Європи. Про це заявив у Берліні президент ЄБРР Томас Міров, повідомляє Deutsche Welle.

Майже 9 млрд євро для центрально- та східноєвропейських країн - це, іншими словами, 400-450 проектів, серед яких також передбачена допомога Україні. Лише цьогоріч ЄБРР готовий надати Україні фінансову допомогу розміром понад 1 млрд євро, підтвердив заявлені нещодавно в Києві на найвищому рівні домовленості Т.Міров.
Банк не надає кредити, а інвестує у проекти, зауважив Т.Міров. Загалом Україна вважається однією з тих, хто отримує найбільше фінансової допомоги ЄБРР. Крім того, на сьогодні у так званому "інвестиційному портфелі" ЄБРР для України "працює" майже 5 млрд євро, заявив нещодавно прем'єр-міністр України М.Азаров.
"За нашими найновішими прогнозами, ми бачимо значний ріст економіки в Росії, Туреччині та Україні, в той час як більшість країн Центрально-Східної Європи можуть сподіватися лише на невелике економічне піднесенння",- наголосив президент ЄБРР Т.Міров під час зустрічі у берлінській мерії з представниками політичних кіл, громадськості та преси.