ua en ru

Є.Корнійчук не бачить зв'язку між зустріччю В. Онопенка з В. Януковичем і своїм звільненням

Колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук не бачить зв'язку між зустріччю голови Верховного суду (ВСУ) Василя Онопенка (тестя Є.Корнійчука) з Президентом України Віктором Януковичем, що пройшла 14 лютого, і своїм звільненням під підписку про невиїзд 15 лютого. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Комерсант Україна".
"Що стосується зустрічі Онопенка з президентом, то краще ставити ці запитання Онопенко. Я схильний вважати, що слідчі не могли вчинити інакше, крім як випустити мене, оскільки я на момент свого звільнення зі справою вже ознайомився. А процедура в рамках кримінального процесу передбачає, що в цей момент слідчий зобов'язаний прийняти процесуальне рішення - випустити мене або залишити", - заявив Є.Корнійчук.
Нагадаємо, 23 грудня Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила кримінальну справу щодо Є.Корнійчука. За даними прес-служби ГПУ, в його діях вбачають ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).