ua en ru

Джошуа хоче скористатися досвідом Володимира Кличка

Джошуа хоче скористатися досвідом Володимира Кличка Фото: Джошуа і Кличко (facebook.com/KlitschkoOfficial)

Британець розраховує завоювати звання абсолютного чемпіона світу

Чемпіон світу за версіями IBF, IBO, WBA і WBO Ентоні Джошуа (21-0, 20 КО) заявив, що був би радий скористатися досвідом свого колишнього суперника українського екс-чемпіона світу Володимира Кличка. Про це він розповів в інтерв'ю Sky Sports.

"Якби Кличко міг поділитися зі мною частиною своїх знань, я думаю, це допомогло б мені стати краще. Він потрібен мені на моєму боці, безумовно. Я дуже поважаю його", - заявив 28-річний боксер.

Британець зазначив, що мозок Володимира схожий на боксерську енциклопедію.

"Попри те, що я побив його тієї ночі, з точки зору його кар'єри, він зробив дуже багато. Завжди буду знімати перед ним капелюха. Кличко пройшов через найскладніші етапи своєї кар'єри. Він тричі програвав нокаутом. Але зміг повернутися і правити важкою вагою 10 років", - підкреслив Джошуа.

Зазначимо, 28-річному британцеві для отримання звання абсолютного чемпіона світу залишилося завоювати пояс WBC, яким на даний момент володіє Деонтей Уайлдер.

Нагадаємо, Всесвітня боксерська асоціація ухвалила рішення, що спочатку Джошуа повинен провести обов'язковий захист титулу WBA. Протягом 30 днів його команда має домовитися про поєдинок з російським боксером Олександром Повєткіним.