ua en ru

Джошуа - Паркер: анонс бою

Джошуа - Паркер: анонс бою Фото: Джошуа - Паркер

Готуємося до об'єднавчого поєдинку в суперважкій вазі

Чемпіон світу за версіями WBA Super, IBF, IBO Ентоні Джошуа (20-0, 20 КО) проведе об'єднавчий поєдинок з суперважкоатлетом WBO Джозефом Паркером (24-0, 18 КО). Бій відбудеться в Кардіффі і почнеться 31 березня о 23:50 за київським часом.

Українцям Ентоні Джошуа відомий завдяки поєдинку з Володимиром Кличком і його перемозі над українцем. У квітні 2017 року британець до свого чемпіонського титулу за версією IBF додав титули WBA Super і IBO. У свою чергу Джозеф Паркер свій титул здобув у поєдинку з Енді Руїсом в грудні 2016 року.

У цьому ж бою переможець завоює більшість чемпіонських поясів за престижними версіями. Залишиться тільки пояс WBC, яким зараз володіє Деонтей Уайлдер. Сам американський супертяж хотів, але згодом передумав відвідувати об'єднувальний поєдинок між британцем та новозеландцем, щоб відразу ж по завершенню бою забратися на ринг і кинути виклик переможцю.

На передодні поєдинку боксери пройшли офіційну церемонію зважування. За її підсумками британець виявився важчим за опонента на 2 кілограми 600 грам. Джошуа показав на вагах 109,8 кг, а вага Паркера склала 107,2 кг.

Рефері в ринзі за три чемпіонські пояси в суперважкій вазі буде працювати італієць Джузеппе Квартароне.

В андекарді бою Джошуа - Паркер відбудеться ще один цікавий поєдинок - суперважкоатлет Олександр Повєткін (32-1, 23 КО) битиметься з Девідом Прайсом (22-4, 18 КО). Росіянин в поєдинку проти британця буде захищати свої пояси WBO International і WBA Inter-Continental, а також статус офіційного претендента на титул WBA, яким володіє Ентоні Джошуа.