ua en ru

Сорос знову зайнявся операціями на фінансовому ринку після перерви

Сорос знову зайнявся операціями на фінансовому ринку після перерви Фото: Джордж Сорос

Бізнесмен став частіше зустрічатися зі своїми менеджерами і особисто керує своїм фондом

Американський мільярдер Джордж Сорос, який займає 23-е місце у глобальному рейтингу Forbes зі статком 24,9 млрд доларів, повернувся до управління операціями на фінансовому ринку. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Повідомляється, що останній раз Джордж Сорос активно брав участь в управлінні інвестиціями Soros Fund Management у 2007 році. Тоді фінансист провів кілька угод на ринку нерухомості, що принесли йому за два роки понад 1 млрд доларів прибутку. В останні роки Сорос зосередив свою увагу на політичній діяльності та благодійності, хоча і продовжував стежити за діяльністю фонду. І тепер, коли, на його думку, на глобальних світових ринках грядуть великі зміни, мільярдер вирішив знову зайнятися фінансовими операціями.


Так, Сорос інвестував кошти в золото в розрахунку на ослаблення деяких секторів на світових ринках. Крім того, мільярдер нещодавно зробив кілька великих інвестицій.

Також, за інформацією джерел WSJ, з початку 2016 року Сорос проводить більше часу в офісі свого фонду (Soros Fund Management LLC), який розпоряджається коштами сім'ї мільярдера, особисто управляє операціями і частіше зустрічається з керівниками фонду, - повідомляє РБК.

У травні Soros Fund Management опублікував звітність, з якої випливало, що компанія позбувається своїх біржових вкладень в США і скуповує частки в компаніях, пов'язаних з дорогоцінними металами. Вкладення фонду в Barrick Gold на 31 березня оцінювалися в 263 млн доларів. Цей актив був найбільшим з котируються на американській біржі.

Як повідомлялося раніше, США мають намір виділити до 25 млн доларів українському інвестфонду.