ua en ru

Джордж Буш-старший виписаний з лікарні

Джордж Буш-старший виписаний з лікарні Фото: Джордж Буш-старший

41-й Президент США повністю відновить стан здоров'я за кілька місяців

Екс-президент США Джордж Буш-старший був виписаний з лікарні, в яку він потрапив кілька днів тому з переломом шийного хребця. Про це в Twitter повідомив його прес-сектретарь Джим МакГрат.

"Дуже вдячний Президент Джордж Буш-старший виписався сьогодні з МэйнМед (лікарні Мейна, - прим. ред.) після чотирьох днів лікування перелому хребця", - йдеться в повідомленні.

Лікарі вважають, що Буш-старший повністю відновиться протягом трьох-чотирьох місяців.

Зазначимо, що Джордж Буш-старший - 41-й президент США (у 1989-1993 роках), віце-президент за Рональда Рейгана (1981-1989 роках), конгресмен, дипломат, директор Центральної розвідки, батько 43-го президента США Джорджа Буша-молодшого і Джеба Буша, який нещодавно заявив про намір балотуватися на пост глави держави. Найстаріший з нині живих Президентів США.

Варто відзначити, що Джордж Буш-старший страждає на хворобу Паркінсона, і з цієї причини він пересувається в інвалідному візку. З листопада 2012 р. по грудень 2013 р. він перебував у госпіталі Methodist, куди потрапив для лікування бронхіту.

Також, у грудні минулого року у Буша-старшого були проблеми з диханням, внаслідок чого він потрапив до лікарні. Правда госпіталізація була лише запобіжним заходом, так як лікарі не бачили в цьому небезпеку, яка б викликала побоювання щодо здоров'я екс-президента США.

Нагадаємо, в травні держсекретар США Джон Керрі був госпіталізований після падіння з велосипеда у Франції.