ua en ru

Джонсон закликав Росію припинити дестабілізацію ситуації в Європі

Джонсон закликав Росію припинити дестабілізацію ситуації в Європі Фото: Борис Джонсон (facebook.com/borisjohnson)

Джонсон і Лавров сьогодні проведуть переговори в Москві

Британський міністр закордонних справ Борис Джонсон сьогодні, 22 грудня, повідомить російському колезі Сергію Лаврову, що відносини між Великобританією і Росією не можуть повернутися в нормальне русло, поки РФ не припинить дестабілізувати Європу. Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, Джонсон і Лавров сьогодні проведуть переговори в Москві. Зазначимо, що Джонсон вперше за останні п'ять років здійснить візит до Росії.

Відносини між країнами перебувають у напруженому стані через ситуацію в Україні, а також з-за звинувачень у втручанні Росії в політику ряду європейських країн.

"Наші відносини з Росією не можуть розвиватися в нормальному режимі, поки Росія продовжує спроби дестабілізувати європейські держави, в тому числі Україну. Однак для міжнародної безпеки вкрай важливо, щоб ми спілкувалися один з одним, оскільки наслідки нерозуміння можуть бути дуже серйозні. Мій візит до Росії пройде в дуже важливий час, коли нам необхідно працювати разом, щоб вирішити найбільш гострі світові проблеми", - йдеться в заяві Джонсона.

Згідно із заявою, Джонсон планує обговорити з Лавровим спільні зусилля по збереженню ядерної угоди з Іраном, протидії загрозі з боку Північної Кореї, а також забезпечення безпеки на Чемпіонаті світу з футболу в 2018 році пройде в Росії.

Нагадаємо, раніше Джонсон заявив, що він не вірить у можливість перезавантаження відносин з Російською Федерацією, поки вона не припинить дестабілізувати Донбас і не вирішиться питання окупованого РФ Криму.