ua en ru

Джиоєва поки не прийняла рішення про участь у Президентських виборах Південної Осетії 25 березня 2012 р

Лідер південноосетинської опозиції Алла Джиоєва поки не прийняла рішення про те, чи братиме участь у Президентських виборах 25 березня 2012 р. Про це вона повідомила на прес-конференції. "Я не ставлю поки питання про 25 березня. Влада, яка намагається реанімувати себе, докладе всіх зусиль, щоб не допустити до перемоги опозицію, як це відбулося", - сказала вона.
Джиоєва додала, що саме така ситуація склалася після виборів 27 листопада 2011 р., і не виключила можливості її повторення.
Нагадаємо, політична криза в Південній Осетії виникла після того, як Верховний суд республіки визнав недійсним другий тур Президентських виборів, що пройшли в кінці листопада. Згідно з опублікованими даними Центральної виборчої комісії, перемогу на виборах брала Джиоєва. 9 грудня 2011 р. було підписано угоду щодо врегулювання політичної кризи. Відповідно до документа, Президент Південної Осетії Едуард Кокойти 10 грудня пішов у відставку, передавши повноваження прем'єр-міністру Бровцеву. Джіоєвій документом надана можливість взяти участь у виборах Президента 25 березня 2012 р.