ua en ru

Джиоєва відкликала свій підпис під угодою про врегулювання в Південній Осетії

Лідер південноосетинської опозиції Алла Джиоєва відкликала свій підпис під угодою про врегулювання в Південній Осетії. Про це вона повідомила кореспонденту РБК. За її словами, вона прийняла таке рішення, оскільки влада республіки умови угоди не виконували. "Ні дух, ні буква цієї угоди не були виконані. Нас обдурили, як дітей", - сказала вона.

Джиоєва додала, що 21 січня ц.р. вона має намір провести мітинг прихильників у свого штабу. "Єдиним гаслом буде "Вірність закону і Конституції Південної Осетії!". Там ми будемо обговорювати наші подальші дії", - сказала вона.

Джиоєва додала, що, на її жаль, зусилля РФ з посередництва належних результатів не дали. "Участь високих московських чиновників у всій цій ситуації змушує мене засумніватися в праведності їхніх намірів", - підсумувала лідер опозиції.

Нагадаємо, політична криза в Південній Осетії виникла після того, як Верховний суд республіки визнав недійсним другий тур президентських виборів, що пройшли в кінці листопада 2011 р. Згідно з опублікованими даними Центральної виборчої комісії, перемогу на виборах брала Джиоєва. 9 грудня 2011 р. було підписано угоду щодо врегулювання політичної кризи. Відповідно до документа, президент Південної Осетії Едуард Кокойти 10 грудня пішов у відставку, передавши повноваження прем'єр-міністру Бровцеву. Джиоєвій документом надана можливість взяти участь у виборах Президента 25 березня 2012 р.