ua en ru

Джима вирішила продовжити кар'єру за збірну України

Джима вирішила продовжити кар'єру за збірну України Фото: Юлія Джима (noc-ukr.org)

Тренувати біатлоністку буде Урош Велепец

Лідер українського біатлону минулого сезону Юлія Джима ухвалила рішення продовжити спортивну кар'єру і виступи в складі національної збірної, але при цьому тренуватися вона буде в Словенії. Про це повідомив президент Федерації біатлону Володимир Бринзак, повідомляє biathlon.com.ua.

Тренуватися до нового сезону вона буде під керівництвом Уроша Велепеца, який покинув посаду головного тренера збірної Украіниі і очолив збірну Словенії. Юлія тепер буде готуватися до сезону разом з ними.

"З моменту закінчення сезону і до сьогоднішнього дня ми провели чимало бесід з Джимою, під час яких я намагався переконати Юлю в тому, що завершувати зараз кар'єру занадто рано, і що вона вийшла на той рівень, який дозволяє досягти ще багато чого в біатлоні.

І я дуже радий, що ми знайшли спільну мову і що Юля продовжить захищати честь України на змаганнях найвищого рівня. Вважаю, що в майбутньому олімпійському циклі Джима буде лідером збірної і разом ми зможемо створити боєздатну команду з прицілом на Пекін-2022", - сказав Бринзак.

Повідомляється, що на свій перший тренувальний збір Юлія відправиться вже 18 травня.

Нагадаємо, що новим тренером жіночої збірної України призначений росіянин Андрій Прокунін.