ua en ru

Джемілєв: РФ зосередила в Криму до 80 тис. військових

Джемілєв: РФ зосередила в Криму до 80 тис. військових Фото: Мустафа Джемілєв

На територію півострова постійно надходить новітня техніка

Крим перетворено на потужну базу, де зосереджені, за різними оцінками, від 60 до 80 тисяч російських військовослужбовців. Про це заявив лідер кримських татар, народний депутат України від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Джемілєв, передає Голос Америки.

"Крим перетворено на потужну базу, де зосереджені, за різними оцінками, від 60 до 80 тисяч військовослужбовців - це відомо. Постійно надходить новітня техніка на територію Криму, і найнебезпечніше те, що вони ще й реставрують ядерну базу, яку ми залишили після підписання Будапештського меморандуму, ядерне сховище під Ялтою", - заявив Джемілєв.

Разом з тим він зазначив, що "сказати точно - завезли вони ядерну зброю чи ні - поки сказати не може".

"Крім того, там є "Тополі", там є "Іскандери", які можуть нести ядерну зброю. Крим перетворений в мілітаризовану базу зараз, і це тривожно не тільки для України, але і для всього чорноморського регіону", - додав Джемілєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київський районний суд Сімферополя (Крим) заочно заарештував лідера кримських татар, народного депутата України від "Блоку Петра Порошенко" Мустафу Джемільова.