ua en ru

Джемілєв: звинувачення Логвинського пов'язані з його діяльністю по пошуку активів проросійських сепаратистів

Джемілєв: звинувачення Логвинського пов'язані з його діяльністю по пошуку активів проросійських сепаратистів

Звинувачення проти депутата від фракції "Народний фронт", представника Меджлісу у Верховній Раді Георгія Логвинського пов'язані з його активною діяльністю з пошуку і викриття активів проросійських сепаратистів, які на сьогоднішній день, незважаючи на збройну агресію РФ, продовжують вести бізнес на території України. Про це заявив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Джемілєв.

"Логвинського я знаю багато років як дуже порядну людину і порядного бізнесмена. Він, дійсно, розгортає активну позитивну діяльність в плані викриття і пошуку активів сепаратистів, які на сьогоднішній день продовжують свою діяльність на території материкової частини України, що викликає у них дуже велику лють і роздратування, і вони включають тут свої методи, в тому числі і погрози. Наскільки мені відомо, ця горілчана компанія (Черкаський лікеро-горілчаний завод, - ред.), належить так званому главі Держради окупованого Криму Константинову" - наголосив лідер кримських татар.


Зазначимо, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко звинувачує депутата від фракції "Народний фронт" Георгія Логвинського в захопленні Черкаського лікеро-горілчаного заводу. Сам Логвинський називає звинувачення "помстою за принципову політичну позицію щодо анексії Росією Криму та репресій відносно кримськотатарського Меджлісу". За його словами, ситуація навколо Черкаського лікеро-горілчаного заводу є епізодом звичайного корпоративного спору.

"Відомо, що з укладенням цього невигідного і зрадницького контракту з РФ на постачання електроенергії в Крим, що має явні ознаки корупції, пов'язаний російський олігарх Григоришин. Ми перекрили постачання, і це, звичайно, викликало роздратування з боку Григоришина... Я одне можу сказати, що протягом багатьох років я працюю з Логвинським і він рекомендований до Верховної Ради саме від Меджлісу кримсько-татарського народу", - зазначив Джемілєв.